LED pærer
-
1
Hvordan virker en led pære?
En LED-pære består af en diode, som omsætter strøm til lys. Den udvikler ikke den samme varme som en glødepære, fordi dioden ikke anvender metal til at skabe lyset. Derfor bliver LED-pæren ikke nær så varm, og slides næsten ikke af at være tændt.
-
2
Hvilken led pære skal jeg vælge?
Vælg en LED-pære med en lumen-værdi, der svarer til den watt-effekt, der står på din gamle gløde- eller halogenpære. Ønsker du samme farve på lyset, skal du vælge en LED-pære med en farvetemperatur på 2700-3000 K og en RA-værdi på 90.
-
3
Hvad koster en led pære i timen?
Med en pris på omkring 50 kroner og en levetid på 15.000 timer koster en LED-pære omkring 0,0000667 kroner i timen plus et strømforbrug på omkring 0,0015 øre pr. time, den er tændt.
-
4
Hvordan dæmper du en led pære?
For at kunne lysdæmpe en LED-pære, skal du anvende en lysdæmper som er designet til dæmpning af LED-pærer. Du kan i nogle tilfælde godt anvende en ældre lysdæmper. Men det vil oftest få LED-pæren til at blinke, når den er tændt.
-
5
Hvor længe holder en led pære?
Levetiden på en LED-pære er typisk mellem 8.000 og 15.000 timer alt efter kvaliteten og den anvendte diodetype. Det svarer til en samlet levetid på mellem 8 og 15 år, hvis du har tændt for LED-pæren i 3 timer hver eneste dag.
-
6
Hvordan skifter du en led pære?
Alt efter hvilken fatning der er anvendt på LED-pæren, drejer du den enten ud af fatningen som en almindelig pære, eller trækker den ud af fatningen, hvis pæren sidder fast med to eller flere stifter i fatningen.
-
7
Hvor varm bliver en led pære?
En LED-pære udvikler stort set ingen varme, når den er tændt. Derfor er der ikke den samme risiko for at brænde sig, hvis du kommer til at røre ved pæren, når den er tændt. Samtidig kan du bruge LED der, hvor en glødepære ville være brandfarlig.