Tænd automatisk lyset med Philips Hue
Vil du have, at lyset skal tænde når du nærmer dig hjemmet? Eller vil du få lyset til at tænde selv, når du går ind i et rum? Læs med her og find ud af hvordan.Tænd automatisk lyset når du kommer hjem
Det er faktisk rigtigt nemt at sætte op med Philips Hue - og det kræver hverken blod, sved eller tårer. Det eneste du skal have, er en eller flere Hue pærer og/eller lamper - og selvfølgelig en Bridge.
Du kan nemlig, i din Hue App, sætte det op sådan, at når du nærmer dig dit hjem (gælder ikke kun dig, du bestemmer selv) tændes lyset i dine Hue pærer eller lamper. Du bestemmer selv hvor tæt på du skal være før lyset tænder, og du bestemmer selv om det er én eller flere pærer, og du bestemmer også selv om det skal være pærer som sidder udenfor eller indenfor.
Funktionen hedder Geofencing og virker ved, at din GPS i din smartphone fortæller hvor tæt på du er, når du er så tæt på som du har sat den til, tænder lyset som ønsket af dig.
TIP TIL TEENAGEREN: Du kan jo sætte det op sådan, at når far eller mor nærmer sig huset, så blinker en lampe, så du liiige kan nå at rydde op eller hvad du har lovet.
Er der alternativer til Geofencing?
Det er der faktisk ja. Det er egentlig ikke tanken, at vi skulle gennemgå det i denne artikelserie, men du kan få en bid alligevel.
- Philips Hue bevægelsessensor
Philips har lavet en sensor som reagerer ved bevægelse. Den er lavet til indendørs, men vi bruger også vores udendørs. Vi kommer til at skrive mere om denne mulighed i kommende artikel.
Læs mere om Hue sensoren her.
Automatisk tænding af lys i et rum
Det kan jo ret sikkert lyde som noget du har hørt før, og man kan jo sige, at en sensor ikke er en ny opfindelse. Men vi bruger det bare ALT for sjældent. Så da Philips kom med en sensor til Hue systemet tænkte vi ærligt talt; Hvem pokker bruger sensorer indendørs?

Hue sensor på badeværelset
Et rigtigt godt sted at starte er, at sætte en op på badeværelset. Badeværelset er nemlig et rum du bruger meget, der bliver ofte tændt og slukket lys, og ofte går man derud for en kort bemærkning, om man så må sige.
Derfor giver det super god mening, at lyser tænder via en sensor og Hue sensoren virker helt fantastisk!
Det bedste ved Hue bevægelsessensoren er, at den reagerer hurtigt, faktisk så hurtigt, at selvom du er vant til at tænde på kontakten, så når du ikke at gøre det, inden lyset er tændt.
Du indstiller selv hvor længe lyset skal være tændt, hvilken farve lyset skal være eller hvor kraftigt det skal være skruet op.
Brug Hue bevægelsessensor i flere rum
Vi bruger som sagt sensoren i flere rum i dag. Og jeg vil ikke undvære dem for noget som helst! Lige nu bruger vi Motion Sensor i:
-
Badeværelset, som beskrevet herover
Der giver den super god mening, da rummet bruges ofte. -
Tøjværelse/Walk in
Her er vi også glade for den, da vi også her kommer der ofte i korte perioder, og tit med hænderne fulde af vasketøj mv. -
Mellemgangen
Praktisk fordi, at når jeg står op som den første, så tændes lyset i en indstilling vi selv har valgt. Det er hos os en varm orange farve i en dæmpet styrke. Resten af dagen har vi valgt, at sensoren ikke skal reagere.
En fordel ved dette er jo selvfølgeligt også, at du undgår at lyset bare står tændt lang tid ad gangen, da det selv slukker igen (hvis du indstiller det).
Populære Philips Hue produkter