
Derfor er smartlys så smart i hjemmet
Med Ledvance Smart+ får du smartlys til hjemmet, som er nemt at sætte op og bruge. Det giver dig en mere intelligent belysning, som let kan tilpasses behovet – blot ved at tale til det, eller bruge en app. Det bedste er, at det ikke kræver ændringer på husets elinstallationer. Det virker lige ud af æsken. Læs med, og få alt at vide om smartlys.Med Ledvance Smart+ produkterne kan fremtidens lysoplevelse flytte ind allerede i dag.
Forestil dig, at du kommer hjem en mørk og kold vinteraften.
Her bliver du taget imod af din allerede oplyste bolig, som ser varm, hyggelig og indbydende ud at komme hjem til.
Da du kommer ind i køkkenet, siger du højt ”Køkkenlys madlavning” til hjemmets digital assistent. Straks tænder indbygningsspottene under overskabene med en klart og kraftigt hvidt lys. Samtidigt skifter spottene i loftet farvetone fra en gullig-gylden hyggebelysning og til samme klare, kraftige hvide lys som under overskabene.
Så kan du bedre se, hvad du laver, når du skal tilberede aftensmaden, samt om de råvarer, som du arbejder med, er i orden.
Derefter går du ind i stuen, hiver din smartphone frem, og dæmper alt belysningen til et hyggeligt niveau, samtidig med at lampetterne over sofaen tænder, og udendørsbelysningen i haven skifter til den blå farve, som du synes er så hyggelig at se havens træer og buske i.
Fremtiden er allerede begyndt
Lyder det som fremtidsmusik i dine ører? Eller som noget, der er dyrt at få lavet hjemme hos dig? Så tænk om.
For med Ledvance Smart+ produkterne kan du allerede i dag komme i gang med at skabe en mere intelligent og – nå ja – smart belysning derhjemme. Helt uden at skulle have fat i en elinstallatør til at ændre på elinstallationerne eller montere nyt udstyr i eltavlen.
Vi kalder det smartlys.
Alt hvad du skal gøre for at få smartlys, er at købe de Ledvance Smart+ produkter, som du har brug for, installere en app på din smartphone, og – hvis du har sådan en – sætte din digitale assistent op, så den reagerer korrekt på dine stemmekommandoer.
For intelligensen er allerede bygget ind i Ledvance Smart+ produkterne. Derfor virker de fra det øjeblik, du tager dem ud af æsken, og sætter dem i lampefatningen eller stikkontakten.
Herefter er det kun din egen fantasi, som sætter grænserne for, hvad der pludselig bliver muligt med lyset og de elektriske installationer derhjemme.
Hvad skal dit smartlys kunne?
Men inden du kommer så langt, bør du lige brug et par minutter på at overveje, hvad det er, du gerne vil have dit smartlys til at kunne. Samt hvordan du vil styre det.
Populære smartlys-funktioner
De fleste mennesker vil gerne kunne automatisere f.eks. hvornår lyset tænder og slukker. Eller tilføje sensorenheder, som tænder lyset, når nogen bevæger sig foran sensoren.
Andre vil gerne have mulighed for at tænde og slukke lyset over distancen fra deres smartphone. Eller nyder at kunne slippe for at rende rundt og tænde og slukke kontakter, og bare give deres digitale assistent besked på at ændre belysningen.
Mange opdager også hurtigt fordelene ved at kunne skifte farvetone på det hvide lys, alt efter om de skal arbejde ved lyset, eller det skal bruges til hyggeformål. Endelig er det muligheden for at skifte mellem 16 millioner forskellige farver på belysningen, som tiltaler andre.
Mulighederne er som sagt mange. Så hvor vil du starte – og hvad kunne du forestille dig på sigt?
Hvordan vil du kontrollere dit smartlys?
En del af mulighederne afhænger også af, hvordan du har koblet de forskellige Ledvance Smart+ sammen.
Vil du have mulighed for at fjernbetjene og overvåge belysningen over distancen, skal du vælge Ledvance Smart+ WiFi-produkter. Det gør det muligt at koble de enkelte lyskilder, lamper og andre Smart+-enheder direkte på det trådløse netværk derhjemme.
Du kan også vælge en såkaldt Zigbee hub (også kaldet en bridge). Den samler styringen af enhederne i en central enhed, som kan tilsluttes dit trådløse netværk. Det har den fordel, at du også kan styre smartlys fra f.eks. Philips Hue fra den samme enhed.
Endelig kan du også vælge en løsning, hvor du styrer de enkelte smartlys-enheder individuelt via Bluetooth. Er Bluetooth-pærerne inden for Bluetooth-rækkevidde af hinanden, vil de danne et såkaldt mesh, som forstærker hinanden signaler. Derved behøver du ikke være inden for Bluetooth-afstand af den enkelte pære for at styre den.

Smartlys med WiFi-forbindelse
Vælger du Ledvance Smart+ med WiFi-forbindelse, skal hver eneste smartlys-enhed forbindes til det trådløse netværk derhjemme. Så kan du styre den fra din Ledvance app på smartphonen.
Ledvance tilbyder et bredt udvalg af LED-pærer med indbygget WiFi-teknologi til stort set enhver lampefatning. Derfor kan du nemt finde en Ledvance Smart+ pære, som passer til dine eksisterende lamper. Fordi pæren anvender LED-teknologi, kommer du samtidig til at spare op til 80 % af elforbruget, hver gang pæren er tændt i forhold til gammeldags gløde- og halogenpærer.
Ledvance Smart+ WiFi pærer kan fås til både inden- og udendørsbrug, lige som du kan få et særligt WiFi-plug, som gør det muligt at styre elapparater og lamper, som ikke har indbygget Smart+ WiFi-teknologi.
Hver enkel pære kan kobles til din Google Home, Apple Siri eller Amazon Alexa personlige assistent, så du kan tænde, slukke og regulere lyset med tale kommandoer. Samt overvåge og styre lyset, når du ikke er hjemme.
En ekstra fordel ved Ledvance Smart + WiFi er, at det er den mest prisgunstige af de tre forbindelsestyper. Ulempen er, at du ”kun” kan tilslutte 120 enheder pr. hjem i appen. Samt at det er en forudsætning, at den trådløse netværksforbindelse er kraftig nok til at forbinde pæren, der hvor den er monteret.
Med Ledvance Smart+ WiFi-produkterne kan du få dit smartlys til at snakke sammen med andre IOT-enheder (IOT: Internet Of Things). Så kan du f.eks. sætte lyset i entreen til at tænde, så snart kameraet i ringeklokken opdager, at en af familiemedlemmerne i huset er på vej ind. Eller slukke alt lyset i hele huset, når du sætter tyverialarmen til.
Smartlys med Zigbee forbindelse
Zigbee er en standard til smartlys, som også understøttes af andre lampe- og lyskildeproducenter som f.eks. Philips Hue, Bosch Smart Home, Samsung SmartThings, Athom Homey, Amazon Echo med videre.
Zigbee fungerer ved hjælp af en fysisk bridge eller gateway, som du tilslutter pærerne. Derved kan du kontrollere alle de enheder, som er tilsluttet gatewayen som et samlet Smart Home-system.
Samtidig fungerer Zigbee-teknologien som et mesh. Det vil sige, at de enkelte enheder forstærker hinandens signaler. Det gør det muligt at skabe et stort, vidtforgrenet netværk af Zigbee-enheder, uden at få dækningsproblemer nogen steder.
Zigbee kan også tilkobles hjemmets eller din personlige digitale assistent, så systemet kan betjenes med stemmekommandoer.
De eneste ulemper ved Zigbee er, at du skal købe en dedikeret fysisk enhed til at styre dit smartlys. Samt at du typisk er begrænset til 50 enheder pr. gateway. Enkelte gateways kan dog håndtere op til 200.
Endelig er Zigbee-løsningen den dyreste af de tre. Men også den bedste på grund af den bedre dækning og samarbejdet med andre smartlys og Smart Home producenters enheder.
Ligesom med WiFi-produkterne kan du sætte dine Ledvance Smart+ Zigbee enheder til at arbejde samme med andre smartlys og Smart Home produkter. Så kan du f.eks. tænde udvalgte lyskilder, når du slår tyverialarmen fra. Eller få lyset i hele eller dele af boligen til at tænde, hvis nogen trigger en udendørs bevægelsessensor med Smart Home-teknologi.
Smartlys med Bluetooth forbindelse
Som allerede nævnt fungerer Ledvance Smart+ Bluetooth-enheder også som et mesh. Derfor behøver du ikke stå i nærheden af den enkelte lyskilde eller lampe, for at betjene den med din Ledvance app.
Du kan også tilslutte Smart+ Bluetooth-produkterne til din Google Nest eller Amazon Echo app, så du ikke skal bruge flere apps til at styre belysningen i din bolig.
Bluetooth-produkterne kan også tilsluttes din digitale assistent, så de kan styres med stemmen eller over distancen.
En særlig fordel ved Bluetooth-produkterne er, at du kan koble op til 32. 000 enheder sammen. Altså har du i praksis ubegrænsede muligheder for at bygge smartlys-løsninger i hjemmet.
Ulempen er, at der ikke er særlig mange Smart Home gateways og systemer, som understøtter Bluetooth-enheder. Derfor er der færre muligheder for integration. Men holder du dig til Google og Amazon platformen, får du ingen problemer.
En mere sikker, mere økonomisk og meget grønnere løsning
Med smartlys bliver din hverdag med lys ikke bare nemmere. Den bliver også mere sikker, og så sparer den strøm for dig.
Sikkerheden får du bl.a. ved, at du kan programmere lyset i din bolig til at tænde og slukke på forskellige tidspunkter, når du ikke er hjemme. Det gør det svært for tyve at opdage, at din bolig er alene hjemme.
Samtidig anvender smartlys LED-teknologi. Det giver en øjeblikkelig, kontant besparelse på elregningen, lige så snart du skifter til smartlys.
Derudover gør Ledvance Smart+ pluggen det muligt at holde øje med strømforbruget på de elapparater og lamper, som du har tilsluttet pluggen. Så kan du nemt finde hjemmets strømslugere, bare ved at sætte pluggen i stikkontakten og tilslutte de forskellige lamper og apparater.
Endelig gør automatikken og programmeringsmulighederne det muligt at begrænse strømforbruget til de perioder, hvor der er brug for det.
Det gør det muligt at tjene din investering i smartlys hjem ved hjælp af et lavere elforbrug til belysning. Det gør de meget smartere og mere intelligente muligheder til en ekstra bonus, som du får med helt gratis.
Køb Ledvance Smart+ hos LampeGuru.dk
Hos LampeGuru.dk finder du stort set alle Ledvance Smart+-produkter til både WiFi, Zigbee og Bluetooth. Klik dig ind på de enkelte produktkategorier, og find dit nye smartlys. Så kan du være i gang med smartlys allerede i løbet af et par dage.
Har du spørgsmål til smartlys-produkterne fra Ledvance, sidder vores faguddannede kundeservice klar med svar.